Pavel Hlásenský

Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu
Nástup do Madety – 1. 11. 1974

Něco o mně…

Svoji pracovní kariéru u Jihočeských mlékáren jsem začal 1. 11. 1974 v Prachaticích, kde jsem po škole nastoupil do funkce mistra sýrárny. Zde jsem měl tři dobré učitele p. Buryánka, p. Pánka a p. Hošnu, kteří mne postupně zasvětili do tajů sýrařského řemesla. V lednu 1981 jsem se přestěhoval do Českého Krumlova, kde jsem nastoupil do funkce vedoucího výroby. V Českém Krumlově se vyráběl plísňový sýr niva a jeho výrobě jsem zůstal věrný až do dneška. Po změně organizačního uspořádání v rámci Jihočeských mlékáren jsem odešel v roce 1991 do provozovny Kaplice, abych se po čtyřech letech vrátil zpět k výrobě nivy. Tuto výrobu plísňového sýra se nám podařilo postupně zvednout na plánovanou výrobu a závod přebudovat na moderní sýrárnu, s moderní technologií a vyrovnanou jakostí finálního výrobku. S touto výrobou jsem vydržel a zároveň i jako ta naše Jihočeská niva zplesnivěl do dnešního dne.

Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu
Nástup do Madety – 1. 11. 1974

Něco o mně…

Svoji pracovní kariéru u Jihočeských mlékáren jsem začal 1. 11. 1974 v Prachaticích, kde jsem po škole nastoupil do funkce mistra sýrárny. Zde jsem měl tři dobré učitele p. Buryánka, p. Pánka a p. Hošnu, kteří mne postupně zasvětili do tajů sýrařského řemesla. V lednu 1981 jsem se přestěhoval do Českého Krumlova, kde jsem nastoupil do funkce vedoucího výroby. V Českém Krumlově se vyráběl plísňový sýr niva a jeho výrobě jsem zůstal věrný až do dneška. Po změně organizačního uspořádání v rámci Jihočeských mlékáren jsem odešel v roce 1991 do provozovny Kaplice, abych se po čtyřech letech vrátil zpět k výrobě nivy. Tuto výrobu plísňového sýra se nám podařilo postupně zvednout na plánovanou výrobu a závod přebudovat na moderní sýrárnu, s moderní technologií a vyrovnanou jakostí finálního výrobku. S touto výrobou jsem vydržel a zároveň i jako ta naše Jihočeská niva zplesnivěl do dnešního dne.

Lenka Dostálová

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska – speciality
Nástup do Madety – 2015

Něco o mně…

Po ukončení studia s potravinářským zaměřením na Mendelově univerzitě v Brně jsem v roce 2015 nastoupila do Madety v Jindřichově Hradci, kde jsem se seznámila s provozem a zapojila se do chodu závodu jako mistrová střediska speciality, kde pracuji doteď. Na Specialitách připravujeme například zakysané smetany, jogurty Nature, jogurty do Tvarohových dezertů a hlavně ochucené smetany pro výrobu Lipánků.

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska – speciality
Nástup do Madety – 2015

Něco o mně…

Po ukončení studia s potravinářským zaměřením na Mendelově univerzitě v Brně jsem v roce 2015 nastoupila do Madety v Jindřichově Hradci, kde jsem se seznámila s provozem a zapojila se do chodu závodu jako mistrová střediska speciality, kde pracuji doteď. Na Specialitách připravujeme například zakysané smetany, jogurty Nature, jogurty do Tvarohových dezertů a hlavně ochucené smetany pro výrobu Lipánků.

Alena Smolková

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska sýrárna- zrací sklepy
Nástup do Madety – červenec 1975

Něco o mně…

Po ukončení SOU obor Mlékař a SPŠ  mlékárenské v Kroměříži, jsem začala pracovat na závodě Jindřichův Hradec. 16 let jsem byla  mistrová odborného výcviku učňů. Od roku 1995 jsem působila jako mistrová lahvárny, tvrdé tvarohárny a u výroby sýru  Cottage.  Nyní již 11 let pracuji na středisku sýrárna-zrací sklepy.

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska sýrárna- zrací sklepy
Nástup do Madety – červenec 1975

Něco o mně…

Po ukončení SOU obor Mlékař a SPŠ  mlékárenské v Kroměříži, jsem začala pracovat na závodě Jindřichův Hradec. 16 let jsem byla  mistrová odborného výcviku učňů. Od roku 1995 jsem působila jako mistrová lahvárny, tvrdé tvarohárny a u výroby sýru  Cottage.  Nyní již 11 let pracuji na středisku sýrárna-zrací sklepy.

Ladislav Sedláček

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Mistr střediska – Sýrárna III.
Nástup do Madety – srpen 1998

Něco o mně…

Po absolvování základní vojenské služby jsem v srpnu 1998 nastoupil do Madety v Plané nad Lužnicí na pozici obsluha velínu na sýrárně II., kde jsem pracoval 13 let. V roce 2012 jsem se s kolegy podílel na rozjezdu sýrárny III., která byla přesunuta do Plané nad Lužnicí z Prachatic a vyrábíme zde sýr Akawi a Balkánský sýr. Od této doby do současnosti pracuji jako mistr střediska.

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Mistr střediska – Sýrárna III.
Nástup do Madety – srpen 1998

Něco o mně…

Po absolvování základní vojenské služby jsem v srpnu 1998 nastoupil do Madety v Plané nad Lužnicí na pozici obsluha velínu na sýrárně II., kde jsem pracoval 13 let. V roce 2012 jsem se s kolegy podílel na rozjezdu sýrárny III., která byla přesunuta do Plané nad Lužnicí z Prachatic a vyrábíme zde sýr Akawi a Balkánský sýr. Od této doby do současnosti pracuji jako mistr střediska.

Ilona Kosobudová

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – mlékárenská výroba
Nástup do Madety – 2. 4. 2013

Něco o mně…

Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou, obor Mléko, tuky a kosmetika. Nejdříve jsem pracovala 4 roky v malé potravinářské firmě, která vyráběla širší sortiment výrobků (kojenecká výživa, doplňky stravy a extrudované výrobky), jako manažer kvality a vedoucí laboratoře (někdy zároveň laborantka). V dubnu 2013 jsem nastoupila po mateřské dovolené do Madety jako laborantka. Po čtvrt roce jsem byla přeřazena na technologa. Po roce jsem převzala stávající post (září 2014). Mám na starosti příjem mléka, paster, máslárnu, výrobu pomazánkového másla a zahušťování syrovátky.

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – mlékárenská výroba
Nástup do Madety – 2. 4. 2013

Něco o mně…

Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou, obor Mléko, tuky a kosmetika. Nejdříve jsem pracovala 4 roky v malé potravinářské firmě, která vyráběla širší sortiment výrobků (kojenecká výživa, doplňky stravy a extrudované výrobky), jako manažer kvality a vedoucí laboratoře (někdy zároveň laborantka). V dubnu 2013 jsem nastoupila po mateřské dovolené do Madety jako laborantka. Po čtvrt roce jsem byla přeřazena na technologa. Po roce jsem převzala stávající post (září 2014). Mám na starosti příjem mléka, paster, máslárnu, výrobu pomazánkového másla a zahušťování syrovátky.

Pavla Kuthanová

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – sýrárenská výroba
Nástup do Madety – 4. 7. 1995

Něco o mně…

Nastoupila jsem do Madety v Plané hned „po škole“ s rozjezdem sýrárny II (zahájení výroby Madelandu). Polovinu roku jsem pracovala v laboratoři a od 1. 1. 1996 jsem se začala věnovat výrobě v sýrárnách jako technolog a postupem času došlo na celé řízení výroby sýrů.

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – sýrárenská výroba
Nástup do Madety – 4. 7. 1995

Něco o mně…

Nastoupila jsem do Madety v Plané hned „po škole“ s rozjezdem sýrárny II (zahájení výroby Madelandu). Polovinu roku jsem pracovala v laboratoři a od 1. 1. 1996 jsem se začala věnovat výrobě v sýrárnách jako technolog a postupem času došlo na celé řízení výroby sýrů.

Iva Hradská

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Závodový technolog
Nástup do Madety – 12. 5. 2011

Něco o mě..

Mojí hlavní náplní práce je kontrola dodržování stanovených technologických postupů, případně jejich usměrňování tak, aby vyhovovaly celému výrobnímu procesu. Ve spolupráci s vedoucím výroby a manažerem jakosti řešení postupů při abnormalitách ve výrobě a při řešení reklamací. Dále spolupráce na vývoji nových výrobků – testování v provozních podmínkách, to, co je již otestováno v poloprovozu, zavádění nových postupů do výroby, stanovení a ověření trvanlivosti nově zaváděných i současných výrobků. V neposlední řadě mám na starosti zajištění dostatečného množství čistých mlékařských kultur pro jednotlivá střediska a jejich rotaci ve výrobě.

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Závodový technolog
Nástup do Madety – 12. 5. 2011

Něco o mě..

Mojí hlavní náplní práce je kontrola dodržování stanovených technologických postupů, případně jejich usměrňování tak, aby vyhovovaly celému výrobnímu procesu. Ve spolupráci s vedoucím výroby a manažerem jakosti řešení postupů při abnormalitách ve výrobě a při řešení reklamací. Dále spolupráce na vývoji nových výrobků – testování v provozních podmínkách, to, co je již otestováno v poloprovozu, zavádění nových postupů do výroby, stanovení a ověření trvanlivosti nově zaváděných i současných výrobků. V neposlední řadě mám na starosti zajištění dostatečného množství čistých mlékařských kultur pro jednotlivá střediska a jejich rotaci ve výrobě.