Otevřeně o našem lehkém sýru cottage

Rádi bychom vám představili další chutný produkt, který pro vás s láskou vyrábíme.
Je to cottage, lehce stravitelná dobrota, která vám může ozvláštnit snídani, doplnit svačinu či vytvořit plnohodnotnou večeři.

Produktové video začíná slovy: „Cottage na lžičku, s pečivem, nebo do salátu?“ Jak ho má nejraději paní Iva Hradská, se dozvíte na konci videa;-) Ale nás nyní zajímá, jak si ho vychutnáváte vy?

Na začátku výroby je mléko, které šetrně pasterujeme rychlostí 18 000 l/ h. Následně musíme vyrobit sýrové zrno, to vzniká kombinací sladkého a kyselého srážení. Do výrobní vany přidáme pasterované odstředěné mléko, nepatrné množství syřidla a čisté mlékařské kultury.

Dále už mléko jen prozrává a tím se vytváří koagulát. Vzniklá sýřenina se prokrojí, dohřívá a míchá. A tak typické sýrové zrno vzniká. Následně jej musíme ještě proprat. Vyčištěním na pásu, v tzv. pračce, ho zbavíme syrovátky a zkrápěním vodou se dovytuží. Poté ho smícháme se smetanou, která má však pouze 15 procent tuku. A jelikož je cottage čerstvý sýr, je následně jen zabalen do kelímků a poslán zákazníkům ke konzumaci. Ti si tedy dopřejí opravdu čerstvou pochoutku ;-) Madeta. Tak chutná sýr.