Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduRakletuj s Madetou
Madeta.cz

Ze života Madety

Poznejte naše odborníky a místa, odkud pocházejí poctivé jihočeské výrobky. Pomozte nám také tvořit obsah našich stránek a objevte se i vy v sekci Od vás pro nás.

Jak se vyrábí vaše oblíbené výrobky?

Nahlédněte pod pokličku našich výrobků.

Jak se vyrábí Jihočeská Niva ikona play

Jak se vyrábí Jihočeská Niva

Jste milovníkem sýrů s modrou plísní a zajímá vás, jak získávají svou typickou chuť a nezaměnitelné modrozelené žilkování? Pak neváhejte a nakoukněte k nám.

Jak se vyrábí Lipánek ikona play

Jak se vyrábí Lipánek

Máte rádi poctivého Lipánka? Chcete vědět, jak tento lahodný tvarohovo-smetanový dezert pro vás vyrábíme? Pak si pusťte nové produktové video.

Jak se vyrábí Jihočeský cottage ikona play

Jak se vyrábí Jihočeský cottage

Víte, proč se cottage dává do pračky? Podívejte se, jak se vyrábí jeho typické hrudky.

Jak se vyrábí Romadur ikona play

Jak se vyrábí Romadur

Víte, k čemu se používá mazová kultura? Podívejte se, jak se vyrábí sýr pod mazem.

Jak se vyrábí Blaťácké zlato ikona play

Jak se vyrábí Blaťácké zlato

Víte, jak dlouho zraje zlato? Podívejte se, kde získává svoji nezaměnitelnou chuť.

Jak se vyrábí Jihočeské máslo ikona play

Jak se vyrábí Jihočeské máslo

Víte, na co se používá zmáselňovač? Podívejte se, jak se z mléka stává vaše oblíbené máslo.

Jak zraje Jihočeská niva ikona play

Jak zraje Jihočeská niva

Podívejte se s námi ve zrychleném videu,jak pro vás zraje vaše oblíbená JIHOČESKÁ NIVA - lahodný sýr typu rokfór s ušlechtilou modrozelenou plísní.

Jak se to dělá a vaření s Honzou Krobem ikona play

Jak se to dělá a vaření s Honzou Krobem

Nahládněte blíže do výroby s Honzou Krobem. Honza je zároveň výborný kuchař, který vás naučí mnoho báječných receptů.

Hodnocení

avatar

Martin

Dobrý den Vám všem z Madety!
Chci Vám poděkovat za Vaší práci a za to, že mě celý život provází Vaše produkty. Lahodné, nešizené, kvalitní. Už jako malý kluk jsem na vesnici o prázdninách s partou nezbedných kluků vyrážel s kakaovým knírkem a krajícem chleba s Vaším máslem a sýrem v ruce "na cestu". Snídat Vaše dobroty u rybníka a nebo v lese na houbách pro mě patří k neodmyslitelným součástem mého dětství. Ale to že jsem s Vašimi produkty vyrůstal není všechno. Se svou ženou jsem se seznámil v obchodě s potravinami, kdy jsme oba sáhli pro poslední Zlato. Dohodli jsme se, že si k němu otevřeme víno a sníme ho spolu. Zní to jako nehorázný a nebetyčný kýč, ale o to víc se usmívám, vždycky když na to vzpomínám. Díky za to že jste tak pilní a že pro nás odvádíte tuhle skvělou práci. Vaší Nivy, másla a Dalších produktů máme vždycky dostatek a syn má nejraději k snídani Lipánka. Tohle se zkrátka dědí.

avatar

Daniela

Vážená Madeto,
 předem mého psaní bych Vám chtěla poděkovat za skvělou práci,kterou odvádíte.I já patřím mezi lidi,kteří si radši zakoupí české výrobky a obzvlášť u výrobců s dlouholetou tradicí a kvalitou co produkujete.

avatar

Věra

Dobrý den,
chci Vám moc poděkovat za vaše super výrobky. Mám velmi vážně nemocného muže a vaše kvalitní výrobky mi usnadňují péči o kvalitní stravu. Přeji mnoho úspěchů a vašim všem zaměstnancům velké díky.

avatar

Radomír

Dobrý večer,
navštívil jsem vaši prodejnu v Českém Krumlově a byl jsem v příjemném šoku. Velký sortient zboží, ochotné prodavačky a skvělé, přijatelné ceny.....

avatar

Kateřina

Dobrý den,
toto se Vám opravdu povedlo!!!! Mám obrovskou radost z nových Lipánků. Vždycky jsem svým dětem kupovala Lipánky, stačilo přečíst a porovnat složení s ostatními konkurenčními výrobky a měla jsem jasno. Ovšem problém byl ten cukr, zkrátka ho bylo moc a naprosto zbytečně. Tento počin velebím do nebes, už jsem ochutnala vanilkový a kakaový a opravdu je znát, že obsahuje mnohem méně cukru. :) Jsem moc ráda. Děkujeme. PS: Dětem také moc chutná.

avatar

Radka

Zdravím do Lipánku :-)
moc ráda bych vám poděkovala za novou variantu lipánku tvarohového s úbytkem cukru. Krásně jste mě překvapili, mám radost, že myslíte na děti a víte, že cukr jim zabíjí systém, když je všude a jedí ho pořád. Opravdu klobouk dolů. Jste budoucnost :-)

avatar

Miroslav

Dobrý den,
využívám možnosti vám napsat do jihočeské MADETY ohledně Vašeho špičkového výrobku Tvarohová pomazánka Budapešť. Byla žádané zboží i za hluboké totality. Váši manažeři správně rozhodl o přidání papriky chilli. Je opravdu výborná a zdravá prosta Éček.

 

avatar

Jaroslava

Ráda bych moc pochválila vaše výrobky. Dnes jsem si koupila kromě jiného i sýr Zlatá niva, který jsem si opravdu vychutnala. Je mi 78 let a ještě jsem takovou pochvalu nikomu neposlala. Děkuji, niva byla výborná.

avatar

Šimon

Ahoj kapitáne lipánku vaše dezerty jsou skvělé!!!!!!!!!!!

avatar

Tereza

❤️❤️❤️ Měli byste na nivu psát upozornění, že vytváří závislost! 🤭 Moc zdravíme do Madety, máme vás moc rádi, tvrdím, že vaše máslo je nejlepší na světě a u nás nemůže chybět. Hlavně moc zdraví všem v Madete, držte se, my vám zůstáváme věrní🌺

avatar

Míla

Na zkoušku jsem nakoupila ve vašem eshopu. Objednávka 15.10. dnes 17. doručeno vaším dopravcem. Příjemné jednání. Opravdu jsem velmi spokojená. Doporučuji.

avatar

Hanička

Dobrý den do Madety. Chtěla jsem vám napsat pochvalu za tu nejvíc nejlepší pomazánka. Netuším jak dlouho je již na trhu, ale já ji potkala teprve nedávno. A hned jsem se zamilovala. Tvarohová s pórkem.

avatar

Veronika

Dobrý den, včera jsem objevila v obchodě Lipánka se sníženým obsahem laktózy a po dlouhé době měla dcera zase obrovskou radost, Lipánky tiše záviděla sourozenci bez diety... Jsem moc ráda, že se těmito výrobky čím dál více zabýváte a rozšiřujete sortiment.

avatar

Jana

Dobrý den, lipánka jsem kupovala svým vnoučatům pravidelně. Vždy se po něm jenom zaprášilo a též já, 64 letá babička jsem si ho ráda dala na svačinku. Nyní jsem objevila tvarohový lipánek a nemůžeme si ho vynachválit. Snažíme se omezovat cukry, nahrazovat je něčím zdravějším a tenhle lipánek opravdu vyhovuje. Takže díky za nový výrobek. Přeji Vám hodně úspěchů v prodeji a samé dobré nápady při zpestření našich jídelníčků.

Zobrazit další reakce...

#otevrenamadeta

instagram #otevrenamadeta

442

28.7.2020

instagram #otevrenamadeta

260

27.7.2020

instagram #otevrenamadeta

42

27.7.2020

instagram #otevrenamadeta

50

23.7.2020

instagram #otevrenamadeta

710

18.7.2020

instagram #otevrenamadeta

60

17.7.2020

instagram #otevrenamadeta

91

17.7.2020

instagram #otevrenamadeta

220

17.7.2020

instagram #otevrenamadeta

1994

14.7.2020

instagram #otevrenamadeta

31

13.7.2020

instagram #otevrenamadeta

380

12.7.2020

instagram #otevrenamadeta

351

07.7.2020

Načíst další...Více na instagramu

#madeta

instagram #madeta

170

17.11.2020

instagram #madeta

231

16.11.2020

instagram #madeta

310

16.11.2020

instagram #madeta

273

13.11.2020

instagram #madeta

1060

13.11.2020

instagram #madeta

30

11.11.2020

instagram #madeta

200

11.11.2020

instagram #madeta

250

11.11.2020

instagram #madeta

270

10.11.2020

instagram #madeta

300

09.11.2020

instagram #madeta

180

09.11.2020

instagram #madeta

470

08.11.2020

Načíst další...Více na instagramu

Fotogalerie

Naši odborníci

Pavel Hlásenský

Pavel Hlásenský

Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu do května 2020
Nástup do Madety - 1. 11. 1974

Kariéra v Madetě

Svoji pracovní kariéru u Jihočeských mlékáren jsem začal 1. 11. 1974 v Prachaticích, kde jsem po škole nastoupil do funkce mistra sýrárny. Zde jsem měl tři dobré učitele p. Buryánka, p. Pánka a p. Hošnu, kteří mne postupně zasvětili do tajů sýrařského řemesla. 
V lednu 1981 jsem se přestěhoval do Českého Krumlova, kde jsem nastoupil do funkce vedoucího výroby. V Českém Krumlově se vyráběl plísňový sýr Niva a jeho výrobě jsem zůstal věrný až do dneška.
Po změně organizačního uspořádání v rámci Jihočeských mlékáren jsem odešel v roce 1991 do provozovny Kaplice, abych se po čtyřech letech vrátil zpět k výrobě Nivy. Tuto výrobu plísňového sýra se nám podařilo postupně zvednout na plánovanou výrobu a závod přebudovat na moderní sýrárnu, s moderní technologií a vyrovnanou jakostí finálního výrobku. 
S touto výrobou jsem vydržel a zároveň i jako ta naše Niva zplesnivěl do dnešního dne.

Lenka Dostálová

Lenka Dostálová

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska – speciality
Nástup do Madety – 2015

Kariéra v Madetě

Po ukončení studia s potravinářským zaměřením na Mendelově univerzitě v Brně jsem v roce 2015 nastoupila do Madety v Jindřichově Hradci, kde jsem se seznámila s provozem a zapojila se do chodu závodu jako mistrová střediska speciality, kde pracuji doteď. Na Specialitách připravujeme například zakysané smetany, jogurty Nature, jogurty do Tvarohových dezertů a hlavně ochucené smetany pro výrobu Lipánků.

Alena Smolková

Alena Smolková

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Mistrová střediska sýrárna- zrací sklepy
Nástup do Madety – červenec 1975

Kariéra v Madetě

Po ukončení SOU obor Mlékař a SPŠ  mlékárenské v Kroměříži, jsem začala pracovat na závodě Jindřichův Hradec. 16 let jsem byla  mistrová odborného výcviku učňů. Od roku 1995 jsem působila jako mistrová lahvárny, tvrdé tvarohárny a u výroby sýru  Cottage.  Nyní již 11 let pracuji na středisku sýrárna-zrací sklepy.

Ladislav Sedláček

Ladislav Sedláček

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Mistr střediska – Sýrárna III.
Nástup do Madety – srpen 1998

Kariéra v Madetě

Po absolvování základní vojenské služby jsem v srpnu 1998 nastoupil do Madety v Plané nad Lužnicí na pozici obsluha velínu na sýrárně II., kde jsem pracoval 13 let. V roce 2012 jsem se s kolegy podílel na rozjezdu sýrárny III., která byla přesunuta do Plané nad Lužnicí z Prachatic a vyrábíme zde sýr Akawi a Balkánský sýr. Od této doby do současnosti pracuji jako mistr střediska.

Ilona Kosobudová

Ilona Kosobudová

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – mlékárenská výroba
Nástup do Madety – 2. 4. 2013

Kariéra v Madetě

Vystudovala jsem Vysokou školu chemicko-technologickou, obor Mléko, tuky a kosmetika. Nejdříve jsem pracovala 4 roky v malé potravinářské firmě, která vyráběla širší sortiment výrobků (kojenecká výživa, doplňky stravy a extrudované výrobky), jako manažer kvality a vedoucí laboratoře (někdy zároveň laborantka). V dubnu 2013 jsem nastoupila po mateřské dovolené do Madety jako laborantka. Po čtvrt roce jsem byla přeřazena na technologa. Po roce jsem převzala stávající post (září 2014). Mám na starosti příjem mléka, paster, máslárnu, výrobu pomazánkového másla a zahušťování syrovátky.

Pavla Kuthanová

Pavla Kuthanová

Výrobní závod Planá nad Lužnicí
Vedoucí výrobního oddělení – sýrárenská výroba
Nástup do Madety – 4. 7. 1995

Kariéra v Madetě

Nastoupila jsem do Madety v Plané hned „po škole“ s rozjezdem sýrárny II (zahájení výroby Madelandu). Polovinu roku jsem pracovala v laboratoři a od 1. 1. 1996 jsem se začala věnovat výrobě v sýrárnách jako technolog a postupem času došlo na celé řízení výroby sýrů.

Iva Hradská

Iva Hradská

Výrobní závod Jindřichův Hradec
Závodový technolog
Nástup do Madety – 12. 5. 2011

Kariéra v Madetě

Mojí hlavní náplní práce je kontrola dodržování stanovených technologických postupů, případně jejich usměrňování tak, aby vyhovovaly celému výrobnímu procesu. Ve spolupráci s vedoucím výroby a manažerem jakosti řešení postupů při abnormalitách ve výrobě a při řešení reklamací. Dále spolupráce na vývoji nových výrobků – testování v provozních podmínkách, to, co je již otestováno v poloprovozu, zavádění nových postupů do výroby, stanovení a ověření trvanlivosti nově zaváděných i současných výrobků. V neposlední řadě mám na starosti zajištění dostatečného množství čistých mlékařských kultur pro jednotlivá střediska a jejich rotaci ve výrobě.

Pavel Hlásenský ml.

Pavel Hlásenský ml.

Výrobní závod Český Krumlov
Ředitel závodu
Nástup do Madety – 29. 5. 2014

Kariéra v Madetě

Několika větami bych chtěl všem, které jsem na své dosavadní cestě v Madetě potkal nebo s nimi spolupracoval, poděkovat. Od každého jsem opsal nemalý kousek zkušeností. Nastoupil jsem do Madety v Českých Budějovicích 29. května 2014, kde jsem se přidal ke skvělému týmu jako obchodní zástupce pro jižní Čechy, a dále pokračoval přes logistiku až na vedoucího centrálního skladu. Do závodu Český Krumlov jsem se přesunul v květnu 2019 na pozici mistr porcovny, kde jsem nasbíral zkušenosti ohledně zrání plísňových sýrů niva, jejich porcování a expedici. Datem 1. května 2020 jsem vystřídal ve funkci ředitele závodu Český Krumlov svého otce, který - jak sám říká - tu zplesnivěl jako ta naše niva. Doufám, že budu psát příběh podobný a že se nám společnými silami podaří uskutečnit velkou modernizaci závodu, navýšení ročních kapacit a zase o malý kus posunout kvalitu expedovaných výrobků k uspokojení narůstajících požadavků koncových zákazníků.

Znáte z reklamy

Reklamy a oblíbené spoty, které i Vám budou pravděpodobně odněkud povědomé. Zjistěte, jestli jste některý z nich nepřehlédli.

Otevřená Madeta ikona play

Otevřená Madeta

Nemusíte se k nám vloupat, abyste zjistili, že před vámi nic neskrýváme, jsme Otevřená Madeta. Vše co děláme vám rádi ukážeme.

Lipánek tvarohový ikona play

Lipánek tvarohový

Lipánek Tvarohový se snížených obsahem cukrů ocení nejen maminky. Zatrsejte si s námi na písničku v reklamě. Tu si také můžete stáhnout.

Stáhnout vyzvánění Dámelipana

Jihočeský cottage...ten od Madety ikona play

Jihočeský cottage...ten od Madety

Jihočeský cottage, “kotýš”, “kotádžo”, “kotáž” nebo “kotášek”? Je jedno jak mu říkáte, hlavní je, že vám tento čerstvý sýr ve smetaně opravdu chutná.

Lipánek tradiční ikona play

Lipánek tradiční

Jako jediný bez dusíku, škrobu, želatiny a xanthanu. Takový je náš Lipánek již řadu let.

Rakletuj s Madetou ikona play

Rakletuj s Madetou

Nenajdete na rakletu nic lepšího než Madetu. Tak je to. Vyzkoušejte recepty na rakletujsmadetou.cz.

Madeland ikona play

Madeland

Madeland v regálu nepřehlédnete, jeho svítivě zelený obal a jedinečná oříškovo-mandlová chuť vám prostě nedá spát.

Jihočeská niva ikona play

Jihočeská niva

Naše Jihočeská niva má chráněné zeměpisné označení, díky kterému ji dobře poznají nejen naše myšky.

Jihočeský tvaroh s jogurtem ikona play

Jihočeský tvaroh s jogurtem

Mlsejte s lehkostí. Tvarohy s jogurtem vám v tom s radostí pomohou.

Děkujeme maminkám ikona play

Děkujeme maminkám

Děkujeme všem maminkám za to, jak nás podporují a věří nám. Těší nás, že naše výrobky doporučujete, aniž bychom si o to řekli. Nastal čas pochvalu vrátit a poděkovat těm, kteří si to nejvíc zaslouží - maminkám.

Děti se ptají proč ikona play

Děti se ptají proč

Proč moje pastelky neumí kreslit kytičky, proč se tomu říká škraloup? Kdy jsme se přestali ptát?

Kde se co vyrábí

 

Madeta Planá nad Lužnicí – domov Jihočeského másla a ráj přírodních i tavených sýrů

Mlékárna Planá nad Lužnicí zahájila provoz v roce 1968. V roce 1995 byla dokončena rozsáhlá modernizace a Madeta Planá se tak stala největším výrobcem tvrdých přírodních a polotvrdých sýrů v České republice. Madeta Planá nad Lužnicí uvedla na trh také nový sýr holandského typu – Madeland, který si rychle dokázal získat oblibu mnoha spotřebitelů. Kromě Madelandu se zde vyrábí přírodní sýry Primator, Jihočeský eidam, Moravský bochník, Tylžský sýrgouda, jedinečné Jihočeské máslo, Jihočeské pomazánkové, Monastére. Závod disponuje zařízením na zahušťování syrovátky, tzv. odparkou. V roce 2012 se sem z Prachatic přesunula výroba bílých sýrů jako jsou akawi nebo balkánský sýr. Počátkem roku 2018 byl dokončen přesun výroby ze závodu Řípec do nově vybudovaných prostor v Plané nad Lužnicí, kde mistři sýraři vyrábějí také přírodní sýry Kamadet, Blaťácké zlato, tavené sýry Jihočeské Lipno, Madetka, Primator a pro děti Lipánek, žervé Lipánek, tavené pomazánky.Nesmíme také zapomenout na uzené sýry a specialitu – sýrové dorty.

Madeta Jindřichův Hradec – Romadur, Lipánek a ti další…

Moderní historie mlékárny v Jindřichově Hradci se začala psát v roce 1973, kdy byl zahájen provoz sušárny mléka o kapacitě 180 tisíc litrů mléka za den. Později, v roce 1977, byla do provozu uvedena i mlékárna. Madeta Jindřichův Hradec se specializuje především na výrobu mléčných dezertů Lipánek nebo Lahůdka. Vyrábí se zde také Jihočeské tvarohy, jogurty, zakysané smetany, Jihočeské zákysy, Jihočeské tvarohy s jogurtem. Další specialitou tohoto závodu jsou pod mazem zrající sýry Romadur,nebo jeho mladší bratr Jihočeský syreček. Roku 2012 se do Jindřichova Hradce přesunula výroba Jihočeského cottage.

Madeta Pelhřimov – mléko, smetana i podmáslí

Soukromá mlékárna Josefa Pejcla byla v Pelhřimově postavena v roce 1942. V 80. letech byla provedena rozsáhlá rekonstrukce závodu. V současnosti Madeta Pelhřimov disponuje jednou z nejmodernějších technologií na zpracování trvanlivého mléka. Vyrábí se zde trvanlivé mléko, trvanlivá smetanaochucená trvanlivá mléka Lipánek. V roce 2010 se sem z Českých Budějovic přesunula výroba Jihočeského lahodného mléka, smetanypodmáslí.

Madeta Český Krumlov – niva a zase niva

Historie tohoto závodu se začala datovat v druhé polovině 40. let, kdy vzniklo Mlékařské družstvo v Českém Krumlově. Madeta Český Krumlov je s roční kapacitou 2000 tun největším producentem plísňového sýra niva v České republice. Kromě klasické Jihočeské nivy je vyráběna i tučnější varianta tohoto sýra Jihočeská Zlatá niva. Vyrábí se zde i prémiové plísňové sýry niva Premium nebo Caesar Bleu.

Madeta a. s. je součástí koncernu.

Co je u nás nového?

loader

Načítání...

myslíme na příroduRakletuj s Madetou